Anda Hendaklah Mengecas Bateri Kejayaan Anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cas bateri motivasi anda klinik motivasi

Salam Sejahtera..
Kali saya akan berkongsikan artikel motivasi yang menarik perhatian saya di dalam sebuah buku motivasi kecemerlangan diri dengan NLP. Penulis yang menggunakan analogi gelombang radio kejayaan untuk menerangkan Law of Attraction dengan mudah.

Sehubungan dengan itu, minda kita dapat diumpamakan seperti bateri yang mempunyai kuasa untuk memberi tenaga. Apabila kita sudah caskan bateri tersebut dengan sepenuhnya, secara automatik bateri tersebut akan memberi tenaga yang dapat menggerakkan sesuatu alat elektronik seperti kereta kawalan jauh yang sering digunakan oleh kanak –kanak, memberikan cahaya seperti lampu yang menyinari malam kita, serta mengaktifkan alatan muzik yang mengeluarkan suara seperti Walkman dan radio.

Kita perlu mengecas motivasi diri kita seperti kita mengecas bateri telefon pintar kita – Hisyam Den

Perjalanan kita menuju kejayaan adalah seumpama mengecas bateri juga. Ianya mempunyai kutub utara dan kutub selatan. Tetapi, kita boleh andaikannya seperti masa depan dan masa sekarang. Apabila kita dapat mengecas bateri secukupnya, akan berlakulah satu daya tarikan yang sempurna.

Apabila berlaku daya tarikan, kesemua sumber yang membantunya ke depan akan muncul dengan menarik seperti kumpulan besi – besi berdekatan dan menuju kearah magnet bateri yang dimaksudkan.Tarikan ini dapat ditafsirkan seperti gelombang radio.

Apa – apa yang kita tetapkan dalam kehidupan samalah seperti menyasarkan gelombang radio yang kita hendak dengar. Contohnya jika hendak dengar Suria FM pasanglah frekuensi tu jangan pasang frekuensi radion lain. Contoh lain, nak jadi doktor pergi ambil bidang undang – undang memang lah tidak dapat jadi doktor. FAHAM!!.

Jadi, sekiranya kita inginkan kejayaan, penyaluran frekuensi kepada frekuensi kejayaan yang tepat adalah diperlukan. Frekuensi kita adalah cara pemikiran kita dalam mencapai kejayaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The following two tabs change content below.
Klinik Motivasi adalah medium perkongsian ilmu berkaitan dunia 'motivasi' kepada masyarakat.

Latest posts by Editor Klinik Motivasi (see all)